torsdag 28 maj 2015

Virkningsmönster som jag håller på att lära mig

Efter att jag var i nästan ett halvt sekel övertygad  att jag är superbra på att virka upptäckte jag tack vare Internet en hel del som jag inte kunde. Så nu virkar jag små provlappar som kanske blir ihopsatta en gång i framtiden till en filt. På Youtube finns massor av bra video hur man gör och istället för att försöka beskriva det själv  hänvisar jag bara till länk vilken jag använde för att lära mig.


Det här går under namnet Diamond stitch men också Honey comb. Snyggt och enkelt. Länk till instruktionsvideo: https://www.youtube.com/watch?v=EQ6y4kX-4j8
The Crochet Crowd som visar hur man gör, har gjort flera väldigt bra virkningsvideo. Men gillar du inte Mikeys still eller går han för snabbt fram det är bara att söka på "Bobble stitch crochet" och det kommer andra videos som visar hur man gör. 


Det här är  ett väldigt användbart mönster som man kan ändra och anpassa efter behov. Det ger tjockt och elastiskt resultat och man lätt skulle kunna använda det till en vintertröja eller mössa. Man virkar en dubbelstolpe ( eller vilke stolpe man vill) och sedan nästa stolpe virkar man inte i maskbåge utan gör en "front post" som man säger på engelska. Det betyder att man virkar garn runt omkring stolpen framför. Efter detta kommer en vanlig stolpe.
Här är instruktionsvideo i vilken Mickey virkade 2 sådana "front post" stolpar tillsammans men som sagt, man kan variera det väldigt mycket: https://www.youtube.com/watch?v=QDiKR4pxZxM&feature=share


"Waffle stitch" är en tillämpning av tidigare mönster. Också väldigt enkelt när man har lärt sig:)


Det här mönstret kommer från boken The Compelte Book of Crochet Stitch Design  (köpt på amazon) och visar hur enkelt man kan fä upphöjda effekter med sådana "front post" stolpar.


Allt är virkat i bambugarn "Maisie".
Här är min lista av olika mönster som jag planerar lära mig https://www.pinterest.com/klarabela/crochet-stitches/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar