fredag 2 november 2012

Dags att tänka på julklapparMin dotter börjar förberedda sina julklappar så fort hon kommer hem från sommarsemestern. Redan i augusti finns första inslagna paketet i hennes julklappslåda.

För flesta av oss kan augusti kännas lite för tidigt, men vill man göra något själv kan det nog vara dags att börja redan nu.

Hjärtestygnens kvinnor tar tillverkning av julklappar på fullt alvar.
De virkar och stickar disklappar av råbambugarn till julmarknaden på Sankt Gertrud i Malmö. All vinst ska skänkas till välgörenhet, så hinner du inte virka  själv har du chans att köpa där.
 


 
Råbambugarn är väldigt bra för disklappar för det är antibakteriellt och luktar inte illa som vanliga disktrasor och vill man göra det till riktigt personliga presenter kan man även färga garnet i sina egna färger.
En roligt och annorlunda disklapp hittade jag i hyh-sund blogg.
Den är ursprungligen japansk och man tar det på handen som en vante. En fin julklapp är att packa tre sådana och ge bort.En annan enkel och snabb present är sådana klädda tvålar som är tvål och tvättlapp samtidigt. Är man lite ekonomiskt sinnad (eller mindre bemedlad) köper man en Niveatvål för 6:-, eller om man vill, en dyrare lyxtvål.


 


Även de är virkade av handfärgat råbambugarn. Det går åt ungefär 20 gram för en sådan tvättlapp. Det innebär att du kan klä 5 tvålar med en nystan råbambugarn.
Har du tänkt på att klä tvålar med dina gamla bommulgarnrester? Gör inte det. Bakterier har ingenting emot att växa på bomull och snart kommer du, eller den som fick din julklapp, att ha en illaluktande klump som det bara finns en möjlig sak att göra med: Kasta den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar